Wines of Thrace

New Wines of Ancient Thrace Добре пазената тайна

Българската асоциация на износителите на вино стартира от края на месец Май поредица от събития с промоционалната си програма New Wines of Ancient Thrace.
Като най-важен и най-голям пазар, както по обем, така и по стойност в света, американският пазар е във фокуса на промоционалната кампания на БАИВ. Повече от 1500 търговски специалисти, директори на фирми за внос на вино и спиртни напитки ще посетят през тези няколко дни Хюстън и ще могат да дегустират вината на New Wines of Ancient Thrace.
Вината на New Wines of Ancient Thrace ще могат да бъдат опитани на поредица от няколко семинара, които ще се осъществят в Хюстън – пазар, заемащ 6-то място по консумация на вино в САЩ след Лос Анджелис, Ню Йорк и Сан Франциско.
Консумацията на глава от населението в Хюстън расте, като за последната година достига 16 л. В сравнение с консумацията на вино на глава на населението в Европа и по-специално във Франция и Италия, където тя се равнява средно на 45 л. и има много голяма възможност за ръст.
В Хюстън ще бъдат представени вина от местните сортове – Мавруд, Мелник, Мискет и др., които впечатляват с високите си качества и органолептични характеристики и отразяват тероара на региона, от който произлизат.
Събитията ще привлекат вносители, топ дистрибутори, едни от най-важните търговци на дребно в национален план, медии, представители на големи вериги супермаркети, собственици на ресторанти и винени професионалисти и любители от Хюстън.
Следващите събития, предвидени в програмата на New Wines of Ancient Thrace са търговски промоции в Хюстън, както и участие на изложение в Хюстън в началото на юни. Това ще е второто представяне на вината на БАИВ в Тексас, които се очакват отново с голям интерес.